Yangın Söndürme Sistemleri
Proje
İmalat ve Montaj
Bakım ve Onarım
Yangın Dolapları
Yangın dolabı, otomatik olmayan bir yangın tesisatıdır. İçerisinde bir yangın musluğu, basınca dayanabilen keten yada kauçuk esaslı lastik hortum bulunur. Hortumun ucuna suyun dağıtımını gerçekleştiren bir lans sıkıca takılmıştır. Hortum dolap içerisindeki bir makaraya düzgün olarak sarılmış yada rafların üzerinde katlanmış olarak da konabilir. Hortumların boyu genellikle 10-30 metre arasında değişmektedir.
Sprinkler Sistemleri
Bu sistem yangın çıktığında kendiliğinden devreye giren ve alevlerin üzerine su sıkarak yangını söndüren ve yayılmasını önleyen sistemdir.
Yangın Merdiveni
Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk içindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır. Böylesi bir durumda da yangın, genellikle servis merdivenlerini kullanılamaz hale getirir ve binadan çıkışı imkansız hale getirir. Bu durumda alternatif kaçış yolları can kaybının önlenmesinde kilit rol üstelenmektedir.
Yangın Kapısı
Bir yangın durumunda insan hayatının korunması ve kurtarılması için hayati önem taşıyan yangın kapıları güvenlik, kalite, dayanıklılık, estetik ve ergonomi seçenekleri gözetilerek üretilmektedir. 60 ve 180 dakika yangına dayanıklılık sertifikasına sahip kapılarımız, ısıya dayanıklı metallerden, dumanı ve alevi geçirmeyen sıcak ve soğuk hava fitillerinden ve contalardan üretilerek kullanıma sunulmaktadır.
Tozlu Söndürme
Kuru kimyevi Tozlu Sabit Söndürme Sistemleri, A, B ve C sınıfı yangınlarda mücadele etmek için ön mühendisliği yapılmış esnek dizayn ve montaj kolaylığı ile total kapalı hacim ve bölgesel açık alanlar için koruma yöntemlerinde uygulanabilen sistemlerdir. Kuru kimyevilli söndürme sistemi, gazlı ve sulu söndürmeye göre daha etkili ve ucuz bir sistemdir, etkili olduğu geniş bir kullanım alanı vardır. Tasarım, montajı devreye alınması ve bakımı kısa süreler gerektiren sistemlerdir.
Davlumbaz Söndürme
Mutfak ve benzeri yerlerde kullanılan davlumbazların sağlıklı temizlenmemesinden dolayı biriken yağlar çeşitli durumlarda tutuşup alev alabilmektedir. Bu durumda oluşan davlumbaz yangınlarını söndürmek oldukça zor ve zahmetlidir. Otomatik davlumbaz söndürme sistemi oluşabilecek davlumbaz yangınlarını söndürmede en etkili ve pratik yoldur.
Köpüklü Söndürme
Köpük, yanıcı, sıvı kimyasal maddelerin veya yakıtların söndürülmesinde kullanılır. Kimyasal özelliklerine göre, protein bazlı, sentetik bazlı, föm oluşturucu, alkole dayanımlı köpük çeşitleri bulunmaktadır. Köpüklü söndürme sistemleri tank tarlalarında, petrokimya tesislerinde, limanlarda, yakıt aktarma istasyonlarında, uçak hangarlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Yangın Hidranti
Açma-kapama diski, özel hidrant anahtarı ile açma yönünde çevrildiğinde hareket borusunu aşağı doğru hareket ettirir. Böylece sübap sitten sıyrılarak hidrant açılmış olur. Yer üstü yangın hidrantları riskli alanlarda yangın durumunda yetkililerin su ihtiyaçlarını karşılamaları ve yangına hızlı müdahale edebilmeleri için tasarlanmışlardır.
Yangın Pompa Grupları
Projelerde belirtilen güç, debi ve basma yüksekliklerine göre seçilen pompalar ile TSE Veya NFPA-20 yangın standartlarına uygun olarak tasarlanan yangın söndürme hidroforları birçok alanda Dizel ve elektrikle çalışabilecek şekilde tasarlanmışlardır. Yangın pompalarında dünyada en çok kabul gören standart NFPA-20 dir. Yangin yönetmeliklerinde de yine bu standardın belirttiği maddeler yer almaktadır.